ACASA STOMATOLOGIE GINECOLOGIE RADIOLOGIE DENTARĂ CONTACT

Siteul oficial al firmei SC Medica SRL, Roman, jud.Neamț, România. Happy Dent -cabinet stomatologic,  Cabinet Ginecologie-Dr.Mereuță Vasile, Radiologie Dentară

Radiografie dentara retroalveolara - imaginea radiologica prezinta doar cativa dinti de pe arcada dentara. Este un tip de radiografie ce ofera informatii precise dar pentru zone limitate ale cavitatii orale. Acest tip de radiografie dentara este indicata in afectiuni dentare solitare ca de exemplu in cazul leziunilor carioase sau pentru verificarea unui tratament. Pacientului i se ataseaza de dinti un mic suport ce cuprinde si filmul radiologic dentar. Asistenta de radiologie dentara roaga pacientul sa stea nemiscat cateva secunde, atat cat este necesar ca pe film sa se inregistreze imaginea radiologica. Filmul se developeaza in cateva minute. Acest gen de radiografie dentara arata informatii detaliate despre zona punctelor de contact dentare. Mai jos este exemplificat acest gen de radiografie dentara.

Radiologie dentară

Profilaxie Endodonție Protetică Estetică Implantologie Chirurgie Ortodonție

ROMAN

Radiologie dentară

Str.Mihail Kogălniceanu Bl.02, Ap.25, parter

office@mereutamedica.ro

+40 745 188 673 - mobil

   O radiografie dentara este o imagine plana a unui organ obtinuta in urma expunerii zonei respective la radiatii X. O radiografie dentara, in cadrul tratamentului stomatologic. se realizeaza frecvent, de multe ori ea fiind obligatorie.  Radiografia dentara ajuta la diagnosticarea corecta a cazului clinic si la elaborarea planului de tratament. In general medicul recomanda o radiografie dentara si o realizeaza chiar el in cabinetul de medicina dentara sau in anexe ale acestuia. In Romania cel mai frecvent radiografia dentara se realizeaza in centre de radiologie dentara specializate. Exista numeroase tipuri de radiografii dentare fiecare dintre acestea avand destinatii specifice, cu avantaje si dezavantaje.

Ortopantomograma ( OPG ) - este o reprezentare radiologica panoramica a caviatii orale. Ea furnizeaza pentru medic o imagine de ansamblu a situatiei clinice a pacientului fara a oferi informatii de finete. Ortopantomograma mareste obiectul cu valori cuprinse intre 25-35%. OPG-ul cuprinde ambele arcade dentare si arata destul de precis raportul dintilor cu formatiunile anatomice vecine: sinusuri maxilare, canale mandibulare. Momentul in care se efectueaza de obicei este la inceputul tratamentului, fiind foarte importanta pentru stabilirea unui diagnostic general corect. De multe ori sunt necesare radiografii retroalveolare, mai mici ca dimensiune dar care prezinta informatii mult mai in detalui. Un OPG arata ca imaginea de mai zos.

   

   Tel: 0745 188 673

 - în Str.Mihail Kogălniceanu Bl.02, Ap.25, parter