ACASA STOMATOLOGIE GINECOLOGIE RADIOLOGIE DENTARĂ CONTACT

Siteul oficial al firmei SC Medica SRL, Roman, jud.Neamț, România. Happy Dent -cabinet stomatologic,  Cabinet Ginecologie-Dr.Mereuță Vasile, Radiologie Dentară

  Termenul de ortodontie se refera la “dintii drepti” sau altfel spus, dintii aliniati corect pe arcade. Alaturi de o ocluzie (muscatura) stabila, alinierea dentara cât mai estetica este unul dintre obiectivele principale ale ortodontiei.


Ce probleme rezolva ortodontia?

Ortodontia rezolva probleme legate de înghesuiri dentare, angrenaje inverse, rotatii dentare, dinti nealiniati pe arcade, etc.

Malpozitiile dentare afecteaza si fizionomia, astfel încât tratamentul ortodontic este direct implicat în rezolvarea problemelor de estetica dentara cât si a celor functionale. Astfel, malpozitiile dentare pot afecta negativ articulatia maxilarului, pot provoca dureri la masticatie, pot favoriza sau declansa boala parodontala; alinierea dentara usureaza semnificativ igiena dentara, fiind redus astfel riscul de carie.


Cum se realizeaza deplasarea dentara?

Aceste obiective pot fi atinse cu ajutorul aparatelor ortodontice, care se impart în mai multe categorii: mobile, mobilizabile si fixe.

Daca primele 2 tipuri se adreseaza copiilor pâna la 12-14 ani si anomaliilor usoare, aparatele fixe sunt utilizate pentru o pozitionare perfecta a dintilor chiar si în cele mai dificile anomalii. Aparatele fixe utilizate în cabinetul nostru sunt pozitionate pe fata externa (vizibila) a dintilor si pot fi compuse din brackets metalici sau ceramici pentru un efect fizionomic cât mai placut.

Profilaxie Endodonție Protetică Estetică Implantologie Chirurgie
Radiologie dentară

ROMAN

Happy Dent

Programări - Stomatologie

Str.Mihail Kogălniceanu Bl.02, Ap.25, parter

office@mereutamedica.ro

+40 333 101 595 - fix

+40 745 188 673 - mobil

+40 755 301 777 - mobil

 Primele zile de dupa aplicarea aparatului fix sunt cele mai dificile. Pentru ca adaptarea sa fie cat mai usoara, va recomandamurmatoarele:


    1. Folositi ceara de protectie pe toate zonele aparatului care jeneaza buzele, obrajii sau limba.

        - Daca tensiunea resimtita in prima zi este mare, puteti lua un antiinflamator sau un analgezic (Nurofen, Paracetamol) pentru a o reduce, respectand indicatiile medicului asupra dozei si frecventei;

        - Folositi o alimentatie de consistenta mai redusa, in special in primele zile;

        - Respectati indicatiile privind igiena aparatului si incercati ca ele sa devina in scurt timp o rutina( periaj orizontal pe zonele cu bracketuri si utilizare periutei interdentare, folosirea dusului bucal).

    2. Evitati alimentele dure sau lipicioase ce pot deteriora aparatul (guma de mestecat, caramele, alune, fistic, covrigi, fructe tari etc).

    3. Nu se va musca din nici un aliment folosind dintii din fata – alimentele se rup sau se taie in bucati si se mesteca pe dintii posteriori.

    4. In unele etape de tratament este posibil ca medicul dvs sa va indice purtarea unor elastice. Respectati indicatiile privind modul de aplicare si numarul de ore de purtare zilnica!

    5. Daca se desprinde un inel sau un bracket, acesta se va pastra, fiind repozitionat de catre medic la urmatorul control.

    6. Capatul ligaturilor metalice este de obicei rasucit sub arc. Daca in cursul periajului sau alimentatiei acesta se deplaseaza si devine iritant pentru obraz sau limba, incercati sa il impingeti la loc cu degetul, sau utilizati ceara ortodontica pentru a-l acoperi.

    7. Arcurile flexibile si subtiri se pot deplasa si va poate jena capatul acestora. Incercati sa le miscati inapoi, sau daca nu este posibil si nu puteti ajunge la medicul ortodont, sectionati-l cu o forfecuta si indepartati-l. De asemenea, puteti folosi ceara ortodontica pentru a acoperi capatul care deranjeaza.